Ministrul Educației: Datele despre ocupaţia părinţilor nu au relevanţă pentru profesori, elevul trebuie apreciat obiectiv

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că reglementarea prin care elevilor nu li se vor mai cere date despre ocupaţia părinţilor va ajuta la o evaluare "obiectivă" a acestora şi va "promova un acces echitabil la educaţie" al tuturor copiilor.

30 August 2021, 13:10 (actualizat 30 August 2021, 13:17) |
Elevi. Școală

Potrivit ministrului, datele despre profesia părinţilor nu au "niciun fel de relevanţă", întrucât elevul trebuie să fie "apreciat obiectiv".

"Acele date nu au niciun fel de relevanţă pentru profesori, elevul trebuie să fie apreciat obiectiv, indiferent că este un copil de ministru sau un copil de o altă profesie, să spunem mai jos, pe o ierarhie pe care nu o asum din perspectivă socială. Pentru a nu promova false ierarhii, pentru a promova un acces echitabil la educaţie al tuturor copiilor. Pe de altă parte, aceste informaţii care nu îl ajută pe profesor în evaluare, pentru că evaluarea trebuie să fie obiectivă, standardizată, să măsoare progresul elevului şi niciun fel de alte criterii. Aceste criterii vor face parte din dosarul de ajutor social, pentru că sunt acele burse al căror cuantum tocmai vrem să îl modificăm, să îl ridicăm. În afară de bursele de performanţă şi de bursele de merit pentru bursele de studiu şi pentru bursele de ajutor social, veniturile părinţilor sunt luate în calcul. Sunt luate pentru acei elevi care fac solicitare de sprijin, de burse", a susţinut demnitarul.

El a spus că şi copilul său, atunci când a fost elev, a avut "de suferit de la unii care nu îl plăceau pe tatăl care era ministru" şi a avut "avantaje" din partea altora care "îl plăceau pe tatăl ministru".

"Toate aceste lucruri sunt incorecte, nu sunt tolerabile, iar această reglementare ajută la o evaluare obiectivă a elevilor", a spus Sorin Cîmpeanu.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 13°C 10°C
CLUJ 7°C 11°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 12°C 13°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI