Sorin Cîmpeanu: Şcoala poate începe cu prezenţă fizică a doua zi după coborârea ratei de infectare sub 3 la mie. Ministerul Educației va publica zilnic rata de incidență pentru fiecare localitate

Cursuri reluate. Elevii revin la scoala
Cursuri reluate. Elevii revin la scoala
25 noiembrie 2021, 12:38

Astfel, trecerea de la școala online la cea cu prezență fizică „nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni”.

În fiecare zi, la prânz, Ministerul Educației publică pe site rata de incidență pentru fiecare localitate în parte, pentru stabilirea modului de funcționare a școlilor.

Pentru toate celelalte localități care au trecut sub acest prag până acum, decizia de redeschidere a școlii și grădiniței s-a luat conform ratei de incidență publicate vineri de Ministerul Educației.

La nivelul zilei de ieri, erau 730 de localități în România care aveau rata de infectare mai mare de 3 la mie. Ministerul Educației a publicat și va publica zilnic rata de infectare pe site-ul Ministerului Educației, în așa fel încât să poată fi luate deciziile cu referință la această rată de infectare publicată zilnic, în jurul prânzului pe site-ul Ministerului Educației, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat joi că şcoala va putea să înceapă cu prezenţă fizică a doua zi după ce rata de infectare a coborât sub pragul de 3 la mie.

Voi face o serie de clarificări cu privire la ordinul comun al Ministerului Educaţiei – Ministerului Sănătăţii publicat în Monitorul Oficial la începutul acestei luni. Odată cu publicarea acestui ordin de ministru, nu ne mai raportăm la ziua de vineri din perspectiva ratei de infectare, ci doar din perspectiva ratei de vaccinare. Acestea sunt prevederile ordinului în vigoare. Pe cale de consecinţă, conform prevederilor Ordinului 5.338, şcoala va putea să înceapă cu prezenţă fizică a doua zi după coborârea ratei de infectare în localitate sub pragul de 3 la mie”, a spus Cîmpeanu la Palatul Parlamentului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite