Cimitirul viitorului. Israelienii au făcut prima necropolă subterană a lumii moderne

Israelienii au creat primul cimitir subteran din lume. Problema locurilor de odihnă veșnică i-a făcut pe specialiști să găsească această soluție.

02 Noiembrie 2019, 11:05 (actualizat 02 Noiembrie 2019, 11:12) |
$article.media.images[0].description
Cimitirul viitorului"

Cimitirul Har Hamenuchot domină colinele de pe autostrada care leagă Tel Aviv de Ierusalim. Este locul unde majoritatea evreilor ajung să-și doarmă somnul de veci. Sub aceste morminte scăldate de soarele torid, în munte, muncitorii robotesc. Pregătesc un nou cimitir. Se lucrează la necropola subterană de 3 ani. Au fost săpate în munte tuneluri care duc la sutele de locuri.

Arik Glazer, directorul proiectului: "Ne aflăm în primul cimitir subteran din lumea modernă. Ne aflăm sub cimitirul Har Hamenuchot din Ierusalim, principalul cimitir din oraş, iar acesta este noul concept de necropolă, sper, al viitorului."

Prima zona a catacombei uriașe a fost deja deschisă și oferă 23 de mii de locuri de veci. Ca orice religie, și cea mozaică are tradițiile ei. Ca să se asigure că acestea vor fi respectate, autorii proiectului s-au consultat mai întâi cu rabinii.

Hananya Shahor, reprezentant al unei agenții mortuare: "Am vorbit cu rabinii şi am primit permisiunea lor. Soluţia este sută la sută acceptabilă pentru tradiţia evreiască."

Specialiștii s-au inspirat de fapt de la vechii evrei, care, acum mii de ani, își îngropau morții în catacombe similare. Stau mărturile nenumăratele necropole descoperite în Țara Sfântă, care fac parte din patrimoniul universal UNESCO. Indiferent de anotimp, în interiorul necropolei temperatura rămâne constantă: 23 de grade.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 14°C
IASI 12°C 11°C
CLUJ 9°C 4°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 12°C 11°C
BRASOV 10°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI