Ciclonul Fani a lovit ţărmul de est al Indiei. Autorităţile au evacuat populaţia din zonă. MAE a transmis o atenționare de călătorie pentru India

3 mai 2019, 09:34

Ciclonul a ajuns pe uscat, însoțit de ploaie și rafale de vânt cu o forță de până la 180 de km pe ora.

Autoritățile au ordonat evacuarea a peste un milion de persoane din zonele care s-ar putea află pe traiectoria ciclonului. Potrivit meteorologilor, ciclonul Fani va traversa astăzi zone populate de peste 100 de milioane de oameni iar sâmbătă va ajunge în Bangladesh.

Un pericol suplimentar îl reprezintă riscul de inundații: apa râurilor este estimată să crească cu aproape un metru și jumătate.

În 1999 tot un ciclon a devastat estul Indiei: 10 mii de oameni au murit în inundațiile de atunci.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica India că autorităţile indiene au emis prognoze meteorologice în care este semnalat ciclonul Fani, valabile până duminică pentru coasta de est a Republicii India, cu preponderenţă pentru statele din zona Golfului Bengal, respectiv statele Odisha, West Bengal, Andhra Pradesh, unde se înregistrează fenomene meteorologice extreme (vânt şi precipitaţii).

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite