Cîțu despre înrăutăţirea perspectivei asupra ratingului de credit: Avertisment clar

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu
Ministrul Finanțelor Florin Cîțu
18 aprilie 2020, 11:19

Agenția de rating Fitch a păstrat rating-ul României, dar a scăzut perspectiva, scrie ministrul de Finanțe pe Facebook.

„În condițiile crizei prin care trece astăzi economia globală PĂSTRAREA rating-ului arată ÎNCREDEREA pe care o are agenția de rating în măsurile luate de acest guvern. Înrăutățirea perspectivei este un AVERTISMENT CLAR dat de agenția de rating populiștilor din Parlament. În comunicat Fitch confirmă ceea ce am spus. Este ușor să faci un deficit mare pe hârtie dar problemele pot apărea la finanțare dacă deficitul este crescut fară să se prezinte sursele de finanțare”, este de părere Cîțu.

Acesta reiterează ideea că cel mai periculos lucru pentru stabilitatea economică a României în aceste momente este „populismul manifestat în Parlament de inițiative legislative votate de TOATE partidele de opoziție. Proiecte care fară nicio fundamentare REDUC veniturile și CRESC cheltuielile bugetului de stat. Niciunul din aceste proiecte nu spune de unde vine finanțarea pentru un deficit mai mare. Sunt intitiative legislative care tranzacționează în cel mai cinic mod sănătatea romanilor și stabilitatea economică pe câteva voturi. Iar agenția de rating îi SANCȚIONEAZĂ pe acești populiști cinici din Parlamentul României”.

Cîțu adaugă că are grijă ca plata tuturor cheltuielilor bugetului general consolidat să se facă la timp.

Agenția de rating Fitch a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valută și în monedă locală și a revizuit perspectiva de țară de la stabilă la negativă, pe fondul influentelor răspândirii virusului COVID – 19 asupra finanțelor publice în perioada urmãtoare. De asemenea, agenția a apreciat că se impune revizuirea perspectivei de țară din cauza managementului fiscal deficitar din anii trecuți.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite