Cîțu: M-aș fi vaccinat cu oricare dintre aceste vaccinuri. Am încredere în experți. Din punctul meu de vedere, acțiunile împotriva campaniei de vaccinare sunt similare acțiunilor unor teroriști

12 martie 2021, 10:08

Agenția Europeană a Medicamentului spune că nu există niciun fel de indiciu între cele câteva cazuri și vaccin, de aceea campania de vaccinare trebuie să continue, bineînteles cu monitorizarea eventualelor efecte adverse. La nivel european sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate cu acest vaccin (…) Trebuie să avem încredere în experții care au autorizat acest vaccin (…) Dacă s-ar fi putut, m-aș fi  vaccinat cu oricare dintre aceste vaccinuri, m-am vaccinat cu ce a fost atunci. Dacă trebuie să ne vaccinam din nou, mă voi vaccina cu ce avem atunci, am încredere în experți, a spun vineri dimineață premierul Florin Cîțu.

El  a atras atenția că există o campanie împotriva acestor acțiuni pe care le ia guvernul pentru a opri pandemia, portului măștii, împotriva măsurilor sanitare, împotriva campaniei de vaccinare și din punctul său de vedere aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști.

În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor acţiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măştii în spaţiul public, există o campanie împotriva măsurilor de distanţare şi există o campanie împotriva vaccinării. Din punctul meu de vedere, aceste acţiuni sunt similare cu acţiunea unor terorişti, pentru că a zădărnici această activitate a Guvernului, care are ca obiectiv îmbunătăţirea sănătăţii tuturor românilor, este o acţiune care încearcă să submineze autoritatea statului, fără date. Repet, trebuie să ne uităm întotdeauna la specialişti, de acolo ne vin informaţiile, a precizat premierul, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

Florin Cițu a spus că decizia de retragere a a unui lot din vaccinul AstraZeneca nu a fost luată de el ci de specialiști.

Trebuie să înțelegem că încrederea se câștigă foarte greu (…), dar dacă nu suntem atenți încredere se pierde foarte ușor, a subliniat Florin Cîțu.

Premierul nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor, dar a anunțat că vineri, la ora 15.00, specialiștii vor răspunde online întrebărilor ce fac referire la campania de vaccinare cu AstraZeneca. Orice întrebare pe acest subiect poate fi adresată pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă