Cîțu: Suntem foarte aproape de o soluție pentru clienții băncilor; cred că o vom prezenta în maximum 48 de ore

Florin Cîțu
Florin Cîțu
23 martie 2020, 15:28

„Suntem foarte aproape, şi aici este o veste foarte bună pentru români, suntem foarte aproape pentru o soluţie pentru clienţii băncilor, o soluţie pe care o discutăm cu Banca Naţională şi cu sistemul bancar, pe care o vom prezenta, cred eu, în maxim 48 de ore,” a transmis Cîţu printr-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

Pe de altă parte, acesta a mai precizat că IMM-urile care vor acceseze linia de credit pentru investiţii sau capital de lucru nu au nevoie de certificat de stare de urgenţă.

„Nu este nevoie de niciun fel de certificat de stare de urgenţă pentru IMM-urile care vor să acceseze acea linie de credit pentru investiţii sau capital de lucru care sunt garantate în funcţie de sumă până la 90% din credit, cu dobânda subvenţionată sută la sută pe perioada stării de urgenţă. Pentru acestea, aşa cum scrie în Ordonanţa 29 din 2020 nu este nevoie de certificat de stare de urgenţă. Am vrut să clarific acest lucru pentru că am văzut foarte multe informaţii în spaţiul public neadevărate”, a explicat ministrul Finanţelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă