Christine Lagarde: Datoria Greciei trebuie să fie sustenabilă pentru ca FMI să se alăture programului de asistență financiară

Christine Lagarde: Datoria Greciei trebuie să fie sustenabilă
Christine Lagarde: Datoria Greciei trebuie să fie sustenabilă
18 aprilie 2017, 10:58

Declarațiile șefului FMI vin la câteva zile după ce Grecia și creditorii săi internaționali au ajuns la un acord preliminar în care s-au stabilit elementele cheie ale reformelor din domeniul pensiilor și impozitelor, menite să deblocheze acordarea de noi fonduri.

Banii sunt necesari pentru ca Grecia să-și achite datoriile care ajung la scadență în iulie. Participarea FMI este văzută ca o condiție pentru ca Germania să aprobe deblocarea noilor fonduri pentru Grecia.

Conform termenilor celui de-al treilea acord de asistență convenit de Grecia cu creditorii internaționali, în valoare de 86 de miliarde de euro, autoritățile de la Atena trebuie să înregistreze în 2018 un surplus bugetar primar, care exclude costurile cu serviciul datoriei, de 3,5% din PIB. Acest nivel va trebui menținut pe termen mediu. Până acum, Grecia a primit 31,7 miliarde de euro din ajutorul internațional.

„Dacă datoria Greciei nu este sustenabilă, pe baza reglementărilor FMI și a unor parametri rezonabili, nu vom lua parte la program”, a răspuns Lagarde, întrebată fiind dacă FMI se va alătura programului de asistență financiară al Greciei în cazul în care datoria țării nu va fi restructurată.

 

CITIŢI ŞI: Argentina avertizează Grecia.”Vor să vă jefuiască! Criza, provocată de FMI”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex