Chişinău: Premierul Pavel Filip nu va da curs solicitării de revocare din funcție a ambasadorului Republicii Moldova la București

Mihai Gribincea
Mihai Gribincea
16 ianuarie 2017, 17:47

Prim-ministrul Pavel Filip a primit, astăzi, demersul prezidenţial privind propunerea de revocare a Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în România, domnul Mihai Gribincea. Şeful Executivului nu va da curs acestei solicitări„, se arată într-un comunicat de presă al executivului de la Chişinău.

Potrivit Radio Chişinău, președintele Igor Dodon a solicitat Cabinetului de Miniștri, înainte de a pleca la Moscova, unde începe prima sa vizită oficială, să inițieze procedura de rechemare a ambasadorului Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea.

Decizia lui Dodon vine după ce ambasadorul moldovean la Bucureşti a declarat că decretul de retragere a cetăţeniei lui Traian Băsescu ar putea fi declarat neconstituţional. Igor Dodon a reacţionat încă de săptămâna trecută, când a afirmat că declaraţiile respective sunt „comentarii impertinente şi incompatibile cu statutul său de ambasador” şi a cerut revocarea lui Gribincea.

Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc. E și mai grav cînd aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune. Aceasta vorbește fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și a conducerii acestuia. Anume în aşa mod pot fi etichetate declarațiile ambasadorului moldovean la București, care și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de Ambasador„, a scris pe Facebook preşedintele Republicii Moldova.

Cu o zi înainte,ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea,  declarase că estimează, pe baza celor spuse de unii experţi, că decretul semnat de preşedintele Igor Dodon, de retragere a cetăţeniei lui Traian Băsescu şi soţiei sale, ar putea fi declarat neconstituţional.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite