Dureri de cap după Revelion. Care sunt cele mai potrivite leacuri antimahmureală

2 ianuarie 2020, 12:27

Cine e vrut sa scape de mahmureala a plecat direct la piaţa Centrală din Chişinău. La prima oră. Borcanele pline cu murături s-au vândut ca pâinea caldă.

Unii recunosc: au cam pierdut şirul paharelor în noaptea de Revelion. Cum durerile de cap sunt insuportabile, fiecare şi-a găsit remediul potrivit.

Sărbătorile de iarnă ale moldovenilor întră în prelungiri pentru că se apropie Crăciunul şi Anul Nou pe stil vechi.

Starea de mahmureală apare după ce am băut cam mult. Atunci când bem prea mult alcool ne irităm stomacul, iar vasele de sânge se dilată. Glicemia scade şi ne deshidratăm deoarece alcoolul are efect diuretic. De aceea, după ce ne trezim după o noapte în care s-a băut mult avem stare de sete, ameţeli, dureri mari de cap, greaţă, slăbiciune şi oboseală accentuată.

Cele mai cunoscute remedii antimahmureală vin din popor. Zeama de varză, ciorba acră şi murăturile au darul de a ne scăpa de senzaţia de greaţă. Gustul puternic ne trezeşte simţurile şi ne face să ne simţim puţin mai vioi. Tot din popor există un remediu care poate preveni mahmureala. Atunci când beţi mai mult, este recomandat să mâncaţi alimente mai grase. Astfel nu veţi simţi din plin efectele alcoolului. Nu degeaba se spune că atunci când bem pălincă să luăm şi o bucată de slănină. Un alt remediu din popor este jintiţa (zerul care rămâne atunci când se face caşul sau brânza).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă