D. Chiseliță: Chiriașii trebuie să încheie contract de furnizare a energiei pe numele lor dacă vor să beneficieze de plafonare

15 decembrie 2022, 13:24

Atenție, deși mulți furnizori acceptă doar o declarație pe proprie răspundere din partea chiriașului, legea nu prevede această posibilitate.

Singura variantă câștigătoare este ca chiriașul să își facă un contract cu furnizorul, în calitate de persoană care a închiriat această locuință și are reședința la această locuință, legea spune că trebuie să faci dovada dreptului locativ, fie că ești proprietar, fie că ești chiriaș, fie că ești comodatar, mulți furnizori nu mai cer acordul proprietarului. În momentul de față majoritate furnizorilor mari de energie  cer doar o declarație pe proprie răspundere. Asta înseamnă că orice chiriaș, orice persoană poate să meargă să încheie un contract pe o declarație pe proprie răspundere. Există posibilitatea ca în situația în care chiriașul nu se va înțelege cu proprietarul să apare probleme, pentru că contractul este încheiat cu altă parte, proprietarul, chiar dacă e proprietar nu poate să intervină într-un contract încheiat între alte două părți, a explicat la TVR Info expertul în energie, Dumitru Chisăliţă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă