Chirurgul Mihai Lucan ar fi cerut ajutorul unor persoane influente ca să scape de anchetă

22 decembrie 2017, 20:19

După ce a aflat că organele judiciare au deschis o anchetă, Mihai Lucan a încercat să își ascundă banii. Un exemplu sunt cei 600 de mii de dolari pe care doctorul i-ar fi transferat în contul unei persoane private. Sunt bani proveniți din infracțiuni, susțin procurorii.

În timpul percheziţiilor care au durat 17 ore, ginerele chirurgului a fost prins în timp ce încerca să iasă din imobil cu un rucsac în care se aflau carduri bancare, bani şi bijuterii.

Mihai Lucan şi fiul lui sunt acuzaţi că ar fi constituit un grup infracţional organizat. Aceştia şi-au însuşit, folosit şi traficat bunuri aflate în patrimoniul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca în beneficiul clinicii SC Lukmed SRL.

Procurorii susțin că spitalul de stat a fost delapidat prin mai multe circuite financiare ilicite.

Pacienţii erau operaţi la clinica privată dar bolnavii erau internaţi înainte şi după efectuarea intervenţiilor chirurgicale în Institut. Acolo li se făceau analize, li se administrau tratamente şi beneficiau de îngrijiri de specialitate, cazare şi asistenţă medicală.

Cea mai mare parte a sumei decontantate de Casa de Sănătate revenea însă SC Lukmed SRL iar sumele date către spitalul de stat erau derizorii.

Medicul nu a vrut să comenteze acuzațiile și, alături de alți suspecti, a fost plasat sub control judiciar de instanță.

Procurii susțin că membrii grupului au prejudiciat Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie. Aparatul a fost transferat la clinica privată fără acte. Prejudiciul calculat în acest caz depășește 1 milion de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite