Chirurgul din Brașov acuzat de luare de mită a primit mandat de arestare preventivă. A fost prins în flagrant în timp ce lua bani de la ruda unei paciente pentru o operație

5 noiembrie 2021, 15:44

Chirurgul cardiovascular Sorin Baloş a fost reţinut miercuri seara, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 8.000 de lei de la rudele unei paciente operate pe inimă, de la care mai primise anterior 2.000 de lei.

Femeia a fost operată de renumitul chirurg la Spitalul Județean de Urgență din Brașov. Familia spune că i s-ar fi cerut 10.000 de lei, o „atenție” pentru toate cadrele medicale implicate.

Medicul a ajuns pe mâna anchetatorilor după ce un bărbat, rudă a femeii operate de chirurg, i-a scris polițistului Marian Godină și i-a cerut sfaturi. I-a povestit acestuia că i-a dat doctorului 2.000 de lei și a întrebat ce să facă mai departe.

Polițistul l-a îndemnat pe bărbat să sesizeze autoritățile.

Spitalul Județean de Urgență Brasov, unde a avut loc operaţia, s-a dezis de acțiunile medicului brașovean. Conducerea a transmis că dezaprobă, condamnă și se delimitează clar de aceste practici.

Medicul e doctor în științe medicale şi a făcut, în urmă cu un an, prima intervenție pe cord deschis de la Spitalul Județean Brașov.

Anul acesta, a făcut parte dintr-o echipă care a realizat o procedură de revascularizare a membrelor inferioare, o intervenție chirurgicală rară la nivel mondial.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite