Chirurg reținut pentru luare de mită. Medicul a fost înregistrat și când ce se ruga să nu fie prins: “Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori”

Chirurg reținut pentru luare de mită
Chirurg reținut pentru luare de mită
8 iulie 2021, 17:44

Gheorghe Neaţă a fost director al spitalului județean de urgență, iar acum continuă să opereze la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu. Procurorii l-au ridicat la puţin timp după ce a intrat în gardă. Pentru mită!

Medicul a fost urmărit şi înregistrat timp de 10 zile. Iar nouă persoane, pacienţi şi rude, i-au oferit bani şi diverse bunuri. A primit mită în cabinetul din spital.

Câteva dintre înregistrările făcute de anchetatori îl surprind pe Gheorghe Neaţă când numără banii primiţi de la un pacient.

Medicul a fost înregistrat și când ce se ruga să nu fie prins.

„Suspectul N.G. era conştient de activităţile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său: „Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A…, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori, …!” (Sursa: Rechizitoriu procurori)

Când au făcut percheziţii, procurorii au găsit în cabinetul chirurgului diverse sume de bani în lei şi valută pe care medicul nu le-a putut justifica. În total peste 71 de mii de lei, plus băuturi scumpe, țigări și parfumuri.

Potrivit declarației de avere, medicul are în cont 1,4 milioane de lei. Venitul anual, adică salariul de la Spital, depășește 177 de mii de lei, la care se adaugă alți 85 de mii de lei, pentru turele de noapte

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite