Chirurg reținut pentru luare de mită. Medicul a fost înregistrat și când ce se ruga să nu fie prins: “Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori”

Un chirurg din Târgu Jiu, fost direcor de spital, a fost înregistrat când numără banii pe care i-a primit de la pacienţii pe care îi trata. Procurorii l-au reţinut după ce au aflat că a pretins mită de la cel puţin 13 persoane. Medicul, care are un salariu de aproximativ 15 mii de lei, a fost înregistrat şi când se ruga să fie ferit de procurori. Dar şi să primească mai mulţi bani.

08 Iulie 2021, 17:44 (actualizat 08 Iulie 2021, 19:38) |

Gheorghe Neaţă a fost director al spitalului județean de urgență, iar acum continuă să opereze la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu. Procurorii l-au ridicat la puţin timp după ce a intrat în gardă. Pentru mită!

Medicul a fost urmărit şi înregistrat timp de 10 zile. Iar nouă persoane, pacienţi şi rude, i-au oferit bani şi diverse bunuri. A primit mită în cabinetul din spital.

Câteva dintre înregistrările făcute de anchetatori îl surprind pe Gheorghe Neaţă când numără banii primiţi de la un pacient.

Medicul a fost înregistrat și când ce se ruga să nu fie prins.

"Suspectul N.G. era conştient de activităţile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său: „Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A…, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori, …!" (Sursa: Rechizitoriu procurori)

Când au făcut percheziţii, procurorii au găsit în cabinetul chirurgului diverse sume de bani în lei şi valută pe care medicul nu le-a putut justifica. În total peste 71 de mii de lei, plus băuturi scumpe, țigări și parfumuri.

Potrivit declarației de avere, medicul are în cont 1,4 milioane de lei. Venitul anual, adică salariul de la Spital, depășește 177 de mii de lei, la care se adaugă alți 85 de mii de lei, pentru turele de noapte

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 12°C 14°C
CLUJ 11°C 7°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 14°C 12°C
BRASOV 13°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI