Chip reîntregit pentru Alex din Bihor, băiețelul care e în comă, după un accident rutier. Medicii de la Spitalul ‘Marie Curie’ i-au refăcut calota craniană

25 ianuarie 2019, 20:28

Sunt sclipiri de viaţă în ochii lui Alex. Băiatul în comă, scos din ghearele morţii acum un an, când a fost adus de la Oradea la Bucureşti, după ce a apărut la TVR, a trecut cu bine de operaţia de refacere a calotei craniene. La o săptămână de la intervenţie, e deja la recuperare, la Centrul Robănescu.

Medicii de la Spitalul „Marie Curie” i-au redat înfăţişarea normală cu un implant cranian special. Aproape 30.000 de lei a costat. Familia, care are nouă copii, l-a plătit cu ajutorul oamenilor impresionaţi de drama lui Alex.

După accidentul din 2017, când a fost izbit de o maşină, băiatul a avut creierul direct sub pielea capului. Era o umbră, anul trecut, când a ajuns la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Nu l-au operat însă la Bagdasar-Arseni. Era prea slăbit. Iar spitalul nu avea mii de euro pentru o placă 3D din Germania.

Între timp, o altă nenorocire a lovit familia, în vară: trei dintre surorile băiatului au fost lovite grav de o maşină. Una şi-a pierdut un picior. Cosmina, care la 21 de ani este şi asistentul personal al lui Alex, a avut craniul fisurat.

Sora are grijă de Alex ca de un bebeluş, care va împlini 12 ani în iunie. Acum îl duce la sala de kinetoterapie. Face două şedinţe pe zi.

Lui Alex i s-au făcut mai multe infiltraţii cu toxină botulinică, iar acum are muşchii mai relaxaţi. Astfel, kinetoterapeuţii pot să lucreze mai uşor cu el.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite