China va avea unul dintre cele mai avansate parcuri de distracții. Vizitatorii se vor plimba printre extratereștrii și gloanțe virtuale

24 noiembrie 2017, 15:50

Imagini care par desprinse dintr-un proiect futurist, poate chiar utopic. Se construiește la Guyang, un oraş la o mie de km de Shanghai, aflat într-una dintre cele mai sărace zone ale Chinei.

După ritmul construcţiei, acest parc de distracţii nu e utopie – şi chiar se va deschide în două luni, cum e programat. Ce îl face deosebit?

Realitatea virtuală. Vizitatorii vor avea ochelari speciali şi se vor plimba printre extratereştri. Adolescenţii se vor lupta între ei cu gloanţe virtuale – ca în jocurile pe calculator, dar cu mişcări reale.

Nu va fi însă numai virtual. Uriașa statuie a unui robot de 53 de metri, desprins parcă din filmul Transformers, va fi punctul unor atracții cât se poate de reale – cum ar bungee-jumping. Pe suprafața de peste 130 de hectare nu va fi doar distracție – se construiește aici un studiou de film de realitate virtuală, cu tot cu un centru de cercetare. Să nu uităm: într-una dintre cele mai sărace provincii ale Chinei.

Majoritatea localnicilor din zonă nu înţeleg prea bine ce se va întâmpla aici și nici cum i-ar putea ajuta. Investitorii au dat însă peste un miliard de dolari pe acest parc de distracţii, ei spun că va atrage turişti din toată China şi de peste hotare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă