China: Un ''mare zid'' de camioane contra unei turme de elefanţi

Mai multe autobasculante au fost aliniate la marginea unor gospodării din sud-vestul Chinei pe post de bastion împotriva unei turme de elefanţi sălbatici care şi-a părăsit rezervaţia în care trăia şi a cauzat deja daune de milioane de yuani, relatează luni AFP.

07 Iunie 2021, 13:39 (actualizat 07 Iunie 2021, 13:45) Știrile TVR |
China, elefanti

Cele cincisprezece pahiderme, printre care se numără trei pui de elefant, au părăsit la jumătatea lunii aprilie rezervaţia în care se aflau, din Xishuangbanna, o regiune situată la graniţa dintre Laos şi Myanmar, îndreptându-se spre nord şi parcurgând aproximativ 500 de kilometri, a relatat televiziunea chineză.

Evenimentul fascinează internauţii de pe reţelele sociale şi ţine ţara în suspans.

Motivul acestei migraţii neobişnuite a pahidermelor rămâne un mister. De-a lungul parcursului lor, elefanţii au produs pagube pe câmpurile cultivate cu porumb şi asupra proprietăţilor.

Duminică, postul public de televiziune CCTV a difuzat imagini cu un convoi de camioane staţionate de-a lungul unui mic drum de ţară în încercarea de a ţine la distanţă turma de zonele dens populate.

''Suntem aici pentru a-i bloca pe elefanţi", a declarat pentru CCTV unul dintre şoferii acestor autovehicule, precizând că a acţionat la solicitarea autorităţilor. ''Voi rămâne aici atât timp cât va fi nevoie'', a adăugat el în timp ce staţiona la periferia metropolei Kunming, cu o populaţie de peste opt milioane de locuitori.

De asemenea, autorităţile au mobilizat mii de persoane pentru a monitoriza deplasarea turmei cu ajutorul dronelor şi camerelor cu infraroşu.

Imaginile difuzate în weekend prezentau elefanţii care se plimbau pe străzile unui sat, lăsând în urmă copaci doborâţi şi uşi de garaj deteriorate.

''M-am speriat'', a declarat o localnică pentru CCTV, povestind că a întâlnit un elefant ''de aproximativ trei metri înălţime''.

''Un pui de elefant s-a lovit chiar de zidul nostru, înainte de a fugi'', a explicat femeia în vârstă, al cărei nume nu a fost dezvăluit.

De la începutul periplului lor, la jumătatea lunii aprilie, elefanţii au distrus aproximativ 56 de hectare de culturi agricole, pagubele fiind estimate la 6,8 milioane de yuani (870.000 de euro), a relatat săptămâna trecută televiziunea chineză.

Zoologii nu cunosc ce a determinat turma să îşi părăsească rezervaţia şi să parcurgă o distanţă atât de mare.

Elefanţii sălbatici sunt animale protejate în China, populaţia acestora fiind estimată la 300 de exemplare, comparativ cu mai puţin de 200 în anii '80. Ei trăiesc exclusiv în regiunea turistică şi tropicală Xishuangbanna.

Cu toate acestea, în ultimii ani, pahidermele au avut tendinţa de a se apropia de sate, pe măsură ce plantele pe care le consumă în mod obişnuit sunt înlocuite de specii necomestibile.

 

 

sursa agerpres

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI