China strânge laţul în Hong Kong

6 iunie 2020, 18:39

 

Discuții aprinse în Consiliul legislativ de la Hong Kong unde opoziția din fosta colonie britanică a hotărât să boicoteze votul câștigat oricum de majoritatea pro-comunistă.
Opoziția pro-democrație cam atât mai poate face în condițiile în care Beijingul, extrem de deranjat de curentul secesionist din Hong Kong, votează pe banda rulantă legi prin care disidența să fie redusă la tăcere.  De altfel, anul acesta a fost pentru prima oară când au fost interzise orice manifestări de comemorare a masacrului din piața Tienanmen. Studenții au ignorat însă autoritățile și au ieșit pe străzile Hong Kongului, iar apoi, într-un gest simbolic, s-au strâns la Stâlpul Rușinii, un monument dedicat victimelor masacrului comis de China comunistă acum 31 de ani când mii de oameni au demonstrat pașnic pentru democrație.
Fosta colonie britanică până în 1997, când a fost retrocedată guvernului chinez, Hong Kong ar trebui să beneficieze de autonomie politică pe o perioadă de 50 de ani. Se împlinesc însă aproape 2 ani de proteste față de legile prin care autoritățile de la Beijing restrâng drepturile și libertățile civile din regiunea autonomă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă