China se pregăteşte să vaccineze împotriva coronavirusului copiii de peste trei ani | Ștefan Dascălu, imunolog: “Nu mă aștept să existe probleme în administrarea vaccinurilor pentru copiii de vârste fragede”

Vaccinare în China
Vaccinare în China
9 iunie 2021, 13:44

Cu toate acestea, ritmul de vaccinare este în continuă scădere. Sub 50.000 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore, dintre care 19.000 cu prima doză.

Despre temerile cercetătorilor cu privire la pericolul pe care îl reprezintă răspândirea tulpinii Delta provenite din India, dar și despre decizia guvernului chinez pentru vaccinarea tuturor copiilor peste trei ani, a vorbit, într-o ediție specială a Știrilor TVR, Ștefan Dascălu, imunolog la Universitatea Oxford.

“Autoritățile chineze au avut procesul lor independent de evaluarea a acestei eficacități în momentul implementării pe scară largă. Noi așteptăm cu interes studiul care va fi publicat cu privire la eficacitatea și siguranța vaccinurilor pentru copiii de peste trei ani. Nu mă aștept să existe probleme în administrarea vaccinurilor pentru copiii de vârste fragede, tocmai pentru că acestea au fost demonstrate sigure și eficiente la toate grupele de vârstă. (…) Dacă stăm să ne gândim, acele vaccinuri ale copilăriei sunt administrate la vârste foarte mici. Dacă imunitatea post-vaccinală durează destul de mult timp, nu există niciun motiv pentru care să nu grăbim procesul imunizprii, tocmai pentru a pregăti oamenii încă de la vârste tinere pentru a lupta  cu o posibilă infecție ulterioară”, a precizat Ștefan Dascălu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă