China schimbă politica în domeniul natalităţii. Cuplurile care doresc pot avea trei copii şi vor fi luate măsuri de susţinere a tinerelor familii

21 iulie 2021, 12:52

Gigantul asiatic se confruntă de ceva vreme cu îmbătrânirea populaţiei şi deja au apărut dezechilibre de vârstă între generaţii.

Guvernul de la Beijing speră să repare aceste dezavantaje care au efecte importante atât pentru economie, cât şi pentru armată.

Autoritățile şi-au propus să mențină avantajul resurselor umane şi să păstreze rata de naştere prin conservarea unei fertilități corecte şi să construiască o societate moderată sub toate aspectele.

Până în 2025, China va pune la punct un sistem de politici și reglementări care să asigure dezvoltarea pe termen lung a societății. Până în 2035 va fi îmbunătățită structura populației.

Pentru adoptarea politicii a trei copii de cuplu este necesară schimbarea legislaţiei. Guvernul a anunţat şi că va renunţa la amendarea familiilor care nu respectă legea planificării nașterilor. Va fi eliminată şi obligativitatea copiilor unici într-o familie de a-și îngriji părinții.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite