China respinge un raport al serviciilor secrete americane care nu exclude posibilitatea scăpării coronavirusului dintr-un laborator

Un raport al serviciilor secrete americane privind originea virsului SARS-COV-2 creează tensiuni între China şi Statele Unite ale Americii. Deşi documentul respinge speculaţiile privind crearea în laborator a virusului, în scopul de a fi folosit pe post de armă biologică, nu exclude însă posibilitatea scurgerii sale dintr-un laborator.

31 Octombrie 2021, 19:41 (actualizat 31 Octombrie 2021, 19:43) Știrile TVR |

Raportul declasificat al comunității americane de informații indică faptul că ambele ipoteze, originea naturală și scurgerea dintr-un laborator, sunt posibile. Patru agenții de informații notează totuși că au încredere foarte scăzută în varianta originii naturale a virusului, de la un animal infectat.

Purtătorul de cuvânt al ministerului chinez al afacerilor externe a reacționat printr-o declarație în care afirma că "Indiferent de câte ori sau în câte versiuni ar publica SUA raportul despre originea COVID-19, faptul că acest raport este în esență unul politic și fals, fără baza științifică și credibilitate, nu se va schimba." De asemenea, în opinia autorităților chineze, originea noului coronavirus este o chestiune complexă, care trebuie studiată de oameni de știință.

Implicarea serviciilor secrete americane a iritat Beijingul, care a fost deseori criticat pe plan internațional că este cauza răspândirii în toată lumea a noului coronavirus. Fostul președinte american, Donald Trump, nu s-a ferit de a-l cataloga drept "virusul chinezesc".

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 32°C
IASI 26°C 29°C
CLUJ 28°C 28°C
CONSTANTA 26°C 29°C
CRAIOVA 31°C 32°C
BRASOV 25°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI