China respinge un raport al serviciilor secrete americane care nu exclude posibilitatea scăpării coronavirusului dintr-un laborator

31 octombrie 2021, 19:41

Raportul declasificat al comunității americane de informații indică faptul că ambele ipoteze, originea naturală și scurgerea dintr-un laborator, sunt posibile. Patru agenții de informații notează totuși că au încredere foarte scăzută în varianta originii naturale a virusului, de la un animal infectat.

Purtătorul de cuvânt al ministerului chinez al afacerilor externe a reacționat printr-o declarație în care afirma că „Indiferent de câte ori sau în câte versiuni ar publica SUA raportul despre originea COVID-19, faptul că acest raport este în esență unul politic și fals, fără baza științifică și credibilitate, nu se va schimba.” De asemenea, în opinia autorităților chineze, originea noului coronavirus este o chestiune complexă, care trebuie studiată de oameni de știință.

Implicarea serviciilor secrete americane a iritat Beijingul, care a fost deseori criticat pe plan internațional că este cauza răspândirii în toată lumea a noului coronavirus. Fostul președinte american, Donald Trump, nu s-a ferit de a-l cataloga drept „virusul chinezesc”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite