China: Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 ar putea ajunge vineri la 3,7 milioane

Covid - 19 China
Covid - 19 China
12 ianuarie 2023, 12:15

Numărul deceselor asociate COVID-19 ar putea ajunge la un bilanţ zilnic de 25.000 după 10 zile, a estimat în cel mai recent raport al său Airfinity, un institut de cercetare cu sediul la Londra.

Până atunci, bilanţul deceselor asociate infectării cu virusul SARS-CoV-2 ar putea ajunge la jumătate de milion în China de la începutul lui decembrie, potrivit estimărilor. Airfinity estimează că numărul deceselor ar putea creşte până la 1,7 milioane până la finalul lunii aprilie.

După ce a impus unele dintre cele mai stricte măsuri din lume timp de aproape trei ani prin lockdownuri, carantină obligatorie, testări în masă şi depistarea contacţilor, China a renunţat brusc la politica sa ”zero COVID” pe 7 decembrie.

Ca urmare, s-a declanşat un val de infectări, iar 248 de milioane de persoane, echivalentul a 18% din populaţia ţării, s-au infectat cu SARS-CoV-2 doar în primele trei săptămâni din luna decembrie, potrivit estimărilor.

Valul curent este aşteptat să dureze până în martie sau aprilie. Cu toate acestea, predicţiile sunt dificil de realizat, întrucât autorităţile chineze au sistat publicarea statisticilor referitoare la coronavirus.

Airfinity a anticipat un vârf al cazurilor de COVID-19 la începutul lunii martie, când ar putea fi înregistrate zilnic 4,2 de milioane de noi infectări, regiunile rurale fiind cele mai afectate.

Experţii sunt îngrijoraţi mai ales de focarele din oraşe mici şi zone rurale înaintea Anului Nou Chinezesc.

Potrivit tradiţiei, milioane de persoane călătoresc pe teritoriul Chinei pentru a-şi vizita familiile cu prilejul sărbătorilor ce marchează începutul Anului Nou din calendarul chinezesc. În 2023, Anul Nou Chinezesc este celebrat pe 22 ianuarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite