China simuleaza atacarea Taiwanului. În timpul manevrelor militare s-a utilizat muniție reală

China - exercitii militare
China - exercitii militare
10 aprilie 2023, 08:31

Armata chineză a dat publicității simularea unui atac pe scară largă asupra Taiwanului, cu rachete trase de pe continent, dar și de pe nave și avioane. Acest avertisment vine în condițiile în care armata Beijingului desfășoară manevre militare în apropierea insulei pe care China o consideră teritoriul sau. Exercițiile militare au început imediat ce președintele Taiwanului a revenit acasă, după o vizită în Statele Unite.

Benjamin Ho, profesor, Universitatea Nanyang: Desigur, manevrele militare nu sunt neaşteptate pentru că China nu a exclus niciodată posibilitatea unificării Taiwanului cu partea continentală prin folosirea forţei. Aşadar, în această privinţă, trebuie să exerseze, dacă vrea să aplice opţiunea militară.

Oficialii militari din Taiwan au anunță că au reperat aproape 60 de avioane militare chineze și 11 nave de război în apropierea insulei. Cu toate acestea, locuitorii insulei nu sunt foarte îngrijorați de nouă demonstrație de forță a Chinei.

China susține că manevrele militare sunt un avertisment la adresa naționaliștilor separatiști din Taiwan.

Insula este cel mai important și sensibil subiect din cadrul relațiilor sale cu Statele Unite, iar statutul Taiwanului este motiv de tensiuni frecvente între Washington și Beijing.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă