China intenţionează să testeze întreaga populaţie de 11 milioane de locuitori a oraşului Wuhan

Corornavirus în China. Arhiva
Corornavirus în China. Arhiva
12 mai 2020, 16:40

Planul este în stadiul incipient, urmând ca toate districtele din Wuhan să prezinte detalii despre efectuarea analizelor pentru depistarea infectării cu noul coronavirus în zece zile.

Iniţiativa intervine în contextul în care în oraşul Wuhan, unde a izbucnit epidemia de coronavirus, au fost depistate şase cazuri noi de coronavirus în ultimele zile. Anterior, ultimele cazuri fuseseră depistate pe 3 aprilie.

Conform unui document oficial obţinut de publicaţia The Paper, toate districtele din Wuhan trebuie să prezinte până marţi planuri de efectuare a testelor în următoarele zece zile. Persoanele în vârstă şi comunităţile cu densitate mare vor avea prioritate la testare.

Oficiali medicali au declarat pentru publicaţia The Global Times că testarea întregii populaţii din Wuhan nu este o idee fezabilă, iar planul va costa foarte mult.

Peng Zhiyong, directorul secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Zhongnan al Universităţii din Wuhan, a apreciat că testarea ar trebui să vizeze personalul medical, categoriile vulnerabile şi contactele celor infectaţi.

Un alt expert a sugerat că a fost testată o pondere mare a populaţiei din Wuhan – circa trei-cinci milioane de oameni, astfel că restul de şase-opt milioane pot fi testaţi în zece zile.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă