China: Explozie a numărului de pacienţi cu COVID-19 la Beijing

Covid-19
Covid-19
12 decembrie 2022, 16:48

Până la începutul lunii decembrie, la Beijing, doar o minoritate dintre locuitori ştiau un apropiat care a fost infectat, însă în ultimele zile pare să se întâmple contrariul, potrivit numeroaselor postări pe reţelele de socializare şi constatărilor făcute de AFP.

În capitala chineză, autorităţile au declarat luni că peste 22.000 de pacienţi au vizitat secţiile de „febră” ale spitalelor din Beijing în ziua precedentă, de 16 ori mai mulţi faţă de duminica precedentă.

„Tendinţa de răspândire rapidă a epidemiei la Beijing este încă prezentă”, a declarat reporterilor Li Ang, purtător de cuvânt al departamentului de sănătate al oraşului.

„Numărul de consultaţii pentru febră şi stare gripală a crescut semnificativ, iar cel de apeluri (…) la urgenţă s-a intensificat puternic”, a precizat acesta.

China anunţase miercuri relaxări importante ale politicii sanitare stricte de „zero Covid”, care consta în depunerea tuturor eforturilor pentru a evita contaminările şi decesele.

În special, guvernul a decis să pună capăt lockdown-urilor pe scară largă şi să înceteze plasarea sistematică a persoanelor depistate pozitiv în centre de carantină.

În plus, nu mai este obligatorie prezentarea unui rezultat negativ la testul pentru depistarea Covid-19 pentru a călători în altă provincie – o decizie aplicată peste noapte.

În acest context, Ministerul Sănătăţii a raportat luni 8.626 de noi cazuri locale de persoane depistate pozitiv.

O cifră în scădere evidentă, dar total subestimată, deoarece testele PCR nu mai sunt obligatorii, iar locuitorii informează rareori autorităţile cu privire la rezultatele pozitive la testele pentru depistarea COVID-19 pe care le efectuează la domiciliu.

Încă de săptămâna trecută era dificil să găseşti medicamente pentru răceală şi febră în farmaciile din Beijing, acelaşi fenomen fiind constatat şi cazul testelor antigen. Oamenii şi-au făcut provizii în aşteptarea unui val epidemic care ameninţă acum milioanele de vârstnici nevaccinaţi, notează AFP.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă