China cere explicaţii Statelor Unite după ce un submarin american a lovit un obiect neidentificat în Marea Chinei de Est

8 octombrie 2021, 19:41

Un submarin nuclear american s-a ciocnit cu un obiect neidentificat. Incidentul a avut loc în Marea Chinei de Sud. Marina Statelor Unite ale Americii a precizat că submarinul naviga scufundat în apele internaţionale din regiunea Indo-Pacific atunci când a lovit obiectul.

Submarinul a fost avariat, dar rămâne în stare de funcţionare. Nu sunt persoane grav rănite.

Statele Unite şi aliaţii lor patrulează constant în apele internaţionale ale regiunii pentru a-şi afirma drepturile la libertatea de navigaţie, spre nemulţumirea Chinei.

Marea Chinei de Est este o zonă strategică cheie pentru rutele comerciale între estul Asiei şi Oceanul Indian şi de asemenea este bogată în petrol, gaze naturale şi resurse piscicole. Este scena unor tensiuni recurente, deoarece Beijingul revendică un control complet asupra acesteia şi a amplasat instalaţii militare pe mai multe insule din spaţiul maritim revendicat total sau parţial şi de Vietnam, Filipine, Malaezia, Brunei sau Taiwan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite