China, acuzată că hărțuiește avioanele de supraveghere canadiene. Aeronavele chineze zboară atât de aproape încât piloții se pot vedea unul pe celălalt

Foto: Creative Commons
Foto: Creative Commons
2 iunie 2022, 17:15

În unele cazuri, avioanele de război chineze s-au apropiat atât de mult încât avioanele canadiene au fost nevoite să-și schimbe cursul pentru a evita o coliziune, au declarat miercuri Forțele Armate Canadiene.

„În aceste interacțiuni, aeronavele PLAAF (Forța Aeriană a Armatei de Eliberare a Poporului) nu au aderat la normele internaționale de siguranță aeriană. Aceste interacțiuni sunt neprofesioniste și pun în pericol siguranța personalului nostru”, a declarat Dan Le Bouthillier purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate Canadiene, citat de CNN.

Astfel de incidente au avut loc și anii trecuți. În 2019, două avioane de luptă chineze au hărțuit o navă de război canadiană în Marea Chinei de Est, descrisă de mass-media chineză drept o „primire călduroasă”.

Incidentul dintre fregata HMCS Regina și două avioane de luptă chineze Su-30 a avut loc în timp ce nava se afla în apele internaționale de lângă Shanghai, cu avioanele de luptă apropiindu-se până la 300 de metri de prova navelor de război canadiene, potrivit rapoartelor de la acea vreme.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă