CHINA: Oraşul Tianjin anunţă testarea celor 14 milioane de locuitori, după detectarea primelor cazuri de Omicron. Activitatea ar urma să se desfăşoare pe durata a 24 de ore

Testare în China
Testare în China
9 ianuarie 2022, 10:05

Autorităţile locale au indicat că cele două cazuri au legătură unul cu altul şi fac parte din ultimele 20 de contagieri locale detectate în oraş, toate în acelaşi district, motiv pentru care este posibil să fie detectate şi altele la finalul testărilor anunţate de autorităţi.

Tianjin a fost primul oraş chinez care a înregistrat un caz de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului, mai contagioasă, la jumătatea lunii decembrie, cu toate că a fost vorba în acea situaţie despre un caz „importat” – altfel spus, venit din exterior -, spre deosebire de situaţia actuală, în care persoanele bolnave nu au părăsit oraşul în ultimele două săptămâni.

Testările în masă au început duminică la ora locală 07:00 (23:00 GMT) şi ar urma să se desfăşoare pe durata a 24 de ore.

Tianjin, mare oraş portuar situat la circa 150 de kilometri sud-est de Beijing, a izolat 29 de zone rezidenţiale, a închis parţial două linii de metrou şi a anulat cel puţin 144 de curse aeriene de pe aeroportul Binhai.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite