China: Clădiri încuiate, provizii livrate la ore fixe, arestări sunt câteva dintre măsurile luate împotriva răspândirii coronavirusului (COVID19), în provincia Hubei

13 februarie 2020, 18:30

Vasul Diamond Princess aflat în Japonia are la bord 3700 de oameni dintre care 218 sunt bolnavi. Și nu au fost încă testați toți.

Românul confirmat că este infectat cu COVID 19, denumirea dată de Organizația Mondială a Sănătății acestui nou tip de coronavirus, este unul dintre cei 17 concetățeni de pe vas, 2 turiști și 15 membri ai echipajului.

Teste sunt în desfășurare și la bordul unui alt vas de croazieră cu 2.000 de oameni aflat acum în Cambogia. Și acolo sunt, potrivit MAE, 17 români, 9 pasageri și 8 membri ai echipajului. În Europa sunt aproape 50 de cazuri confirmate.

Între timp, în China continentală bilanțul crește alarmant. 242 de morți și peste 14 mii de bolnavi în ultimele 24 de ore.

Numărul mare de pacienți vine și după ce chinezii au schimbat metodele de diagnosticare și clasificare a persoanelor suspecte. În locul testelor ADN care durau câteva zile, acum se folosește tomografia computerizată care arată în timp real dacă există o infecție la nivelul plămânilor.

Chinezii au însăprit și măsurile restrictive. Într-un district din provincia Hubei, unde a apărut virusul, s-au impus măsuri de control ca pe timp de război. Toate clădirile sunt ferecate, locuitorii primesc provizii la ore fixe și sunt arestați dacă ies din casă.

Situația va rămâne așa cel puțin 2 săptămâni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite