China: Cel mai mic număr de îmbolnăviri cu noul coronavirus din ultimele trei săptămâni

Epidemie de coronavirus
Epidemie de coronavirus
19 februarie 2020, 08:19

Trendul descendent al îmbolnăvirilor, început luni, a continuat și în cursul zilei de marți când a fost raportat cel mai mic număr din 29 ianuarie încoace.

Autoritățile chineze au anunță că 136 de persoane au murit, marți, iar numărul deceselor înregistrate până acum în China continentală a ajuns la 2.004.

În provincia Hubei, epicentrul focarului de COVID-19, au fost raportate 132 de decese noi,dintre acestea, 116 fiind în orașul Wuhan.

Pasagerii de pe vasul de croazieră Diamond Princess aflat în Japonia au început miercuri să coboare de pe nava pe care au fost depistate peste 540 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, informează AFP.

Aproximativ 500 de pasageri care nu prezentau simptome, ale căror teste au avut rezultate negative şi care nu au intrat în contact cu persoanele purtătoare ale virusului urmează să debarce miercuri, după 14 zile de carantină în Japonia, potrivit Ministerul Sănătăţii din Japonia.

Câteva vești bune aduse de în mijlocul dezastrului Organizația Mondială a Sănătății,: COVID-19 nu este atât de letal ca alte coronavirusuri și nu afectează atât de grav copiii.

Nu există încă o explicație pentru faptul că riscul de deces crește odată cu vârsta celor afectați.

80% dintre pacienții infectați au doar simptome ușoare. 2% mor din cauza bolii.

S-au vindecat până acum peste 10.000 de pacienți. Plasma din sângele lor ar putea oferi un tratament pentru bolnavi. E una dintre cele mai recente teorii pentru o afecțiune împotriva căreia încă nu există nici vaccin, nici antivirale specifice.

Persoanele vindecate se declară gata să fie incluse în programul de cercetare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite