Chile: Biserica poliţiei din Santiago a fost incendiată

Biserica Poliţiei din Chile incendiată
Biserica Poliţiei din Chile incendiată
4 ianuarie 2020, 10:19

Situată în apropiere de Plaza Italia la Santiago, centrul majorităţii manifestaţiilor care au izbucnit în octombrie, biserica San Francisco de Borja a fost incendiată de un grup de indivizi mascaţi, au declarat mai mulţi martori.

Coloane groase fum erau vizibile din centrul oraşului. Forţele de poliţie din Chile au condamnat acest atac, ca şi incendiile care au vizat mai multe clădiri de patrimoniu din aceeaşi piaţă de la declanşarea manifestaţiilor la 18 octombrie. Săptămâna trecută, cinematograful Arte Alameda a fost de asemenea ars, iar în săptămânile precedente localurile unei universităţi.

Construită în 1876, biserica era consacrată forţelor de poliţie de peste 40 de ani.

Manifestanţii au scos mobilierul din interiorul lăcaşului de cult şi au dat foc unor importante baricade în exterior.

Grupuri de indivizi mascaţi s-au confruntat violent cu poliţia în vecinătatea bisericii, în timp ce în alte locuri din oraş manifestanţii au protestat paşnic pentru a reclama reforme sociale mai ample şi demisia guvernului de dreapta al preşedintelui Sebastian Pinera.

Din octombrie, manifestaţiile au făcut 29 de morţi. Un referendum va fi organizat la 26 aprilie pentru ca populaţia să hotărască dacă doreşte modificarea Constituţiei, moştenită din perioada dictaturii lui Augusto Pinochet (1973-1990).

Schimbarea actualei Constituţii, aprobată la 11 septembrie 1980 printr-un referendum controversat în timpul dictaturii militare, este una din principalele revendicări exprimate în cursul manifestaţiilor sociale care zguduire ţara.

 

 

susrsa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite