Chihlimbar brut descoperit în borseta unui ucrainean, confiscat de poliţiştii de frontieră de la Siret

Chihlimbar brut confiscat Suceava
Chihlimbar brut confiscat Suceava
7 iulie 2022, 14:53

Potrivit sursei citate, pe 6 iulie, în jurul orei 14,00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 55 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în Ucraina.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, persoanei şi bagajelor acesteia. Cu această ocazie, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit asupra cetăţeanului ucrainean, ascunse şi nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, şapte bucăţi de pietre de diferite mărimi, de culoare maro, susceptibile a fi din chihlimbar brut.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor în valoare totală de 7.000 de lei, iar cetăţeanul în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei. Totodată, asupra persoanei s-a luat măsura interdicţiei de a intra în ţară pentru o perioadă de 5 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite