Chișinău: Târg de miere și produse apicole

Sănătate, la borcan. De Ziua Națională a Apicultorilor, lângă Arcului de Triumf din Chișinău, a fost organizat un târg de miere și produse apicole. Chiar dacă apicultorii n-au putut aduna nici măcar un sfert din producţia preconizată, cumpărătorii au putut alege câteva medicamente produse de albine.

20 August 2020, 08:00 |

Miere, păstură, polen, tinctură de propolis, ţuică şi oţet din miere sunt vedetele târgului organizat de Ziua Națională a Apicultorilor. 35 de antreprenori din toată Republica Moldova şi-au expus pe tarabe tot ce au reuşit să adune în acest an dificil pentru ei.

Mihai Zlatov, din Basarabeasca, spune că a înregistrat o scădere considerabilă a cantităţii de miere colectată.

Ilie Zlatov dezvoltă afacerea dulce împreună cu ceilalţi şase fraţi. Ei au aproape două mii de familii de albine. Anul acesta spun că au pierdut 50 la sută din producţie.

În nordul Republicii Moldova, apicultorii au stâns ceva mai multă miere. Maria Capmoale, din raionul Ocniţa, are această afacerea dulce de 38 de ani. Acum, colectează miere produsă de 200 de familii.

Vizitatorii au făcut cozi la tarabe şi şi-au umplut pungile cu bunătăţi naturale, chiar dacă preţurile au crescut cu cel puţin 10 lei faţă de anul trecut.

În 2019, apicultorii au reuşit să adune aproximativ şapte mii de tone de miere, lucru care pare imposibil în acest an.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Apicultorilor din Republica Moldova speră că vor reuşi să strângă măcar trei mii de tone de miere.

O producţie redusă înseamnă şi imposibilitatea de a exporta mierea.

Târgul Apicultorilor a ajuns la cea de-a 16-a ediţie şi este deschis până pe 23 august.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 5°C
IASI 14°C 6°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 15°C 6°C
CRAIOVA 17°C 8°C
BRASOV 13°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI