CHIȘINĂU Fostul președinte Igor Dodon, la primul termen, în dosarul în care este acuzat că ar fi fost mituit cu 1 milion de dolari de Vlad Plahotniuc

17 octombrie 2022, 10:44

Ședința de judecată de la Curtea Supremă de Justiție a început. Este pentru prima oară în istoria Republicii Moldova când un fost șef de stat este judecat pentru infracțiuni comise în perioada când era în funcție, a transmis Nicolae Boico, de la TVR Moldova. La Curtea Supremă de Justiție au venit zeci de susținători ai lui Igor Dodon, care au organizat un protest.

Igor Dodon este învinuit că ar fi pretins, în 2019, de la Vladimir Plahotniuc, controversat om de afaceri, fost deputat și fost președinte al Partidului Democrat din R. Moldova, aproape 1 milion de dolari, pentru a negocia cu Federația Rusă anumite favoruri. La baza dosarului sunt niște secvențe video, de la întâlnirea celor doi, în care Igor Dodon primește o pungă neagră în care s-ar specula că ar fi bani.

Astăzi, înainte de ședința din instanță, Igor Dodon a declarat încă o dată că acele imagini ar fi trucate, iar dosarul în care este vizat ar fi fost „fabricat” la comandă politică. Fostul președinte se află în arest la domiciliu încă din luna mai, adică pe perioada în care procurorii investighează dosarele în care este vizat. El este învinuit de trădare de patrie, corupție, îmbogățire ilicită și acceptarea finanțării ilegale de către o grupare criminală organizată și riscă 20 de ani de închisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă