Chișinău: Moldovenii veniți acasă de sărbători se întorc la muncă în străinătate

9 ianuarie 2020, 08:35

Cu ochii trişti, două două fetiţe împreună cum mama lor au venit la aeroport să-şi petreacă tatăl care munceşte în Italia. Până la decolare, minutele devin tot mai preţioase, până la o nouă revedere.

Galiana Sârbu este din Leova şi a plecat în urmă cu 16 ani în Italia. A luat cu ea şi pe cei trei fii, dar acasă a rămas soţul care le duce dorul.

Şi Ionela a venit la aeroport cu prietenul, Alexandru, care pleacă şi el la muncă peste hotare. Se vor revedea de Paste, iar până atunci, doar pe Internet.

Mai ales cu nepoţica care a trăit o perioadă lungă cu noi şi acum pleacă, o să ne fie dor.

Datele statistice arată că, în fiecare zi, din Republica Moldova pleacă definitiv 106 de cetăţeni.

Dacă în 2014, 24 de mii de persoane au migrat din Republica Moldova, în 2018 cifra acestora s-a dublat. Iar de la un la altul creşte tot mai mai mult. Majoritatea sunt tineri cu vârsta cuprinsă între  20-29 de ani. Cei care sunt aici, în curând îşi vor lua zborul spre destinaţii cum ar fi Roma, Milano, Istanbul sau Moscova.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în prima zi a Crăciunului pe stil vechi, peste 20 de mii de persoane au ieşit din Republica Moldova şi 24 de mii au intrat în ţară. Cei mai mulţi au ales vama Leuşeni şi Aeroportul Internaţional Chişinău.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite