Chișinău: Miting antiguvernamental în Piața Marii Adunări Naționale. „Cuţitul a ajuns la os, aşa nu se mai poate!” este mesajul manifestanților

26 august 2018, 14:27

ACTUALIZARE Telejurnal ora 20.00 Oamenii sunt nemulțumiți de guvernare și le cer politicienilor de la putere să plece. Mesaje în același ton au avut și liderii opoziției.

Protestatarii au pornit într-un marș neprogramat și au dat peste cap traficul din Chișinău.

Inițial, scena protestatarilor trebuia instalată chiar în faţa Guvernului, dar locul a fost ocupat de simpatizanții primarului de Orhei, Ilan Șor, și ai partidului cu același nume, care reprezintă interesele populației rusofone.

Aceștia au avut o altă agendă a protestului: au promovat proiecte sociale, au cântat și au dansat.

Cei mai mulți au refuzat să stea de vorbă cu presa, iar la final au primit pachete cu alimente.

Au fost îmbrânceli între cele două tabere.

Alți protestatari, ieșiți în stradă tot în centrul Chișinăului, au cerut pensii mai mari și ieftinirea carburanților.

ACTUALIZARE Telejurnal ora 14.00 Protest de amploare la Chișinău. Locuitori din Republica Moldova și cetățeni din diaspora participă la un miting antiguvernamental în Piața Marii Adunări Naționale.

Organizatorii protestului au anunțat că vor participa în jur de 30 de mii de oameni, a transmis Svetlana Gore, de la TVR Moldova, în direct de la Chișinău, pentru Telejurnalul de la ora 14.00.

În Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău sunt  astăzi anunțate patru mitinguri: unul al liderilor opoziției extraparlamentare, un al doilea miting este al unor oameni care cer o viață mai bună pentru pensionari, al treilea grup vrea ieftinirea carburanților, iar al patrulea miting este organizat de Partidul Șor, al căror organizatori spun că au venit pentur a apăra onoarea și demnitatea liderului lor, Ilan Șor, primarul de Orhei.

Ca măsură de precauție, clădirea guvernului a fost înconjurată de două rânduri de garduri metalice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite