Chișinău: Ministrul Justiţiei din Republica Moldova, Alexandru Tănase, şi-a anunţat demisia. "Îmi închei, astfel, cariera publică"

Ministrul Justiţiei de la Chișinău, Alexandru Tănase, a anunţat duminică, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că îşi dă demisia din funcţia pe care o deţine, transmite TVR Moldova.

11 Martie 2018, 11:30 (actualizat 11 Martie 2018, 12:20) |
Alexandru Tănase / FOTO: TVR Moldova

"Am acceptat demnitatea de Ministru al Justiţiei pentru a promova reforme pe domeniul justiţiei fiind conştient de complexitatea şi dificultatea acestora. Nu mi-am propus nici pentru o clipă să mă implic în activităţi politice, cu atât mai mult n-am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni ţintă electorală. Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcţie de demnitate publică, să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică. Atunci când această încredere este periclitată, chiar şi de motive lipsite de pertinenţă, orice iniţiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general. În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluţie în situaţia creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcţia de Ministru al Justiţiei, astfel încheindu-mi cariera publică. Pentru mine a fost o adevărată onoare, ca mai bine de un deceniu să-mi servesc poporul ţării mele în funcţia de parlamentar, membru al guvernului şi judecător constituţional. Vreau să mulţumesc Premierului Pavel Filip pentru încrederea acordată şi colegilor miniştri din Guvern cu care am avut o colaborare frumoasă, în binele oamenilor din Republici Moldova”, a scris ministrul Justiţiei pe rețeaua de socializare.

TVR Moldova notează că un post privat de televiziune a publicat o convorbire telefonică din 2015 dintre Alexandru Tănase şi Veaceslav Platon, condamnat pentru spălare de bani şi furt de la BEM.

Alexandru Tănase a fost numit în funcţia de ministru al justiţiei în luna ianuarie, după remanierea guvernamentală de la Chişinău. Anterior, el a deţinut funcţia de ministru al justiţiei între septembrie 2009 şi mai 2011. Este membru al Comisiei de la Veneţia din iunie 2017. El şi-a încheiat mandatul de preşedinte al Curţii Constituţionale în mai 2017, unde a activat din 2011, când a renunţat la funcţia de ministru al justiţiei

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 21°C
IASI 17°C 22°C
CLUJ 14°C 17°C
CONSTANTA 18°C 18°C
CRAIOVA 16°C 19°C
BRASOV 16°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI