Cheltuieli suplimentare pentru școală, în funcție de scenariul în care se va încadra fiecare unitate, după numărul infectărilor cu COVID-19

17 august 2020, 18:47

Guvernanții au dat asigurări că noul an școlar va începe pe 14 septembrie, indiferent de scenariul luat în calcul și de forma de desfășurare a cursurilor decisă de profesori și părinți.

Problemele abia de aici apar.

Școala începe, soluții există, dar fiecare presupune o serie de cheltuieli pe care, deocamdată, nimeni nu se angajează să le suporte. Cele mai puține probleme apar în scenariul verde, care vizează prezența elevilor la școală.

În scenariul galben se adaugă cheltuieli privind pregătirea școlilor cu echipament IT, care să permită transmiterea online a orelor ținute în clase, doar pentru o parte dintre elevi.

Conducerile unităților de învățământ atrag atenția și asupra problemelor legale ce pot apărea.

Cu o lună înainte de începerea școlilor, Ministerul Educației abia ce inventariază problemele întâmpinate de unitățile de învățământ, după ce inspectoratele școlare județene au transmis analizele realizate la nivel local.

La nivelul județului Olt, s-a decis ca în 111 unități de învățământ școala să înceapă în sistem clasic, cursurile urmând să se desfășoare în două schimburi, iar în restul până la 160 s-a optat pentru sistemul mixt. Adică vor merge la școală fizic elevii din învățământul primar și din anii terminali, ceilalți urmând să învețe, prin rotație, o parte la școală, iar cealaltă online.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite