Cheile Nerei, tărâmul cascadelor și al peșterilor ascunse în munți

13 septembrie 2019, 10:49

Parcul Național cuprinde alte cinci rezervații de o frumusețe rară: Beușnița, Valea Ciclovei Ilida, Cheile Șușarei, Licovacea și Ducin. Odată ajunși acolo veți descoperi un loc superb.

Vă puteți bucura de natură în timpul drumețiilor, puteți vizita peșterile ascunse în munți, iar pentru iubitorii de adrenalină – pot fi practicate sporturi extreme. Apele Nerei sunt ideale pentru rafting (Nera, străbate un defileu, cu aspect de chei, îngust, spectaculos și absolut sălbatic), iar stâncile sunt perfecte pentru tiroliana, rapel sau escaladare.

Apa Nerei și a afluenților săi, a săpat și a format în rocă calcaroasă lacuri, canioane, peșteri și cascade impresionante. O potecă turistică marcată le străbate, dar parcurgerea lor necesită traversarea râului Nera direct prin apă.

În partea estică (dinspre amonte) a cheilor găsim un alt obiectiv turistic, Lacul Dracului, iar din partea vestică se poate ajunge la Cascadele Beușniței și la Lacul Ochiul Beului. De asemenea se mai poate vedea și canionul Valea Rea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite