ChatGPT, permis în eseurile de Bacalaureat Internațional. Matt Glanville, șeful organizației: ”Conținutul creat de un chatbot trebuie tratat ca orice altă sursă și atribuit atunci când este folosit”

ChatGPT
ChatGPT
27 februarie 2023, 16:06

ChatGPT a făcut senzație de când a fost lansat public în noiembrie, datorită capacității sale de a produce răspunsuri credibile la solicitări de text, inclusiv solicitări de a scrie eseuri.

În timp ce perspectiva trișării bazate pe ChatGPT a alarmat profesorii și profesia academică, Matt Glanville, șeful organizației de Bacalaureat Internațional pentru principii și practici de evaluare, a declarat că chatbotul ar trebui să fie îmbrățișat ca „o oportunitate extraordinară”.

Cu toate acestea, a declarat Glanville pentru Times, răspunsurile trebuie să fie tratate ca orice altă sursă în eseuri.

„Linia clară dintre utilizarea ChatGPT și furnizarea unei lucrări originale este exact aceeași cu utilizarea ideilor preluate de la alte persoane sau de pe internet. Ca și în cazul oricărui citat sau material adaptat dintr-o altă sursă, acesta trebuie să fie creditat în corpul textului și menționat în mod corespunzător în bibliografie”, a spus el.

În Marea Britanie, mii de copii susțin în fiecare an examenul Bacalaureat Internațional în peste 120 de școli.

Glanville a declarat că, în viitor, redactarea eseului va avea o pondere mai mică în procesul de calificare, din cauza creșterii tehnologiei chatbot.

„Cu toate acestea, scrierea eseului este profund sfidată de ascensiunea noilor tehnologii și nu există nicio îndoială că va avea mult mai puțină proeminență în viitor.”

El a adăugat: „Când inteligența artificială poate scrie, în esență, un eseu prin simpla apăsare a unui buton, avem nevoie ca elevii noștri să stăpânească diferite abilități, cum ar fi să înțeleagă dacă eseul este bun sau dacă a ratat contextul, a folosit date distorsionate sau dacă este lipsit de creativitate. Acestea vor fi competențe mult mai importante decât scrierea unui eseu, astfel încât sarcinile de evaluare pe care le vom stabili vor trebui să reflecte acest lucru.”

ChatGPT a fost dezvoltat de OpenAI, o companie cu sediul în San Francisco, susținută de Microsoft. Microsoft a integrat tehnologia OpenAI în motorul său de căutare Bing, iar Google a anunțat crearea propriului său chatbot, Bard, deși încă nu l-a făcut public.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite