Primele imagini cu regele Charles al III-lea, după moartea Reginei. Programul manifestărilor de vineri

9 septembrie 2022, 14:22

Programul ceremoniilor de vineri:

– Regele Charles al III-lea sosește la Londra: Regele a petrecut noaptea de joi la Castelul Balmoral din Scoția, unde mama sa a murit în pace, la vârsta de 96 de ani. Vineri, se îndreaptă spre capitala Marii Britanii și își va face prima apariție în noul său rol.

– Monarhul are audiență cu Liz Truss: Carol al III-lea se va întâlni pentru prima dată cu noul prim-ministru britanic Liz Truss, pe care Regina a numit-o marți în acest rol, în ultimul său act oficial.

– Clopotele bisericilor pentru Regină: La ora 12,00 p.m. ora locală (14.00 ora Bucureștiului) se așteaptă ca în toate bisericile din Marea Britanie să bată clopotele timp de o oră. Clopotele vor bate la Catedrala Sf. Paul și Abația Westminster din Londra, în Windsor și la catedralele din capitalele Edinburgh, Cardiff și Belfast.

– Parlamentarii aduc un omagiu Reginei: Tot la ora locală 12.00 p.m, parlamentarii din Camera Comunelor vor începe ziua de omagii aduse Reginei în Parlament.

– Saluturi cu salve de foc: La ora locală 13:00 (15.00 ora României), va avea loc un salut salve de armă în parcurile regale și pe proprietățile din Regatul Unit, inclusiv în Hyde Park la Londra și în afara Palatului Buckingham, în Green Park. Vor fi 96 de salve de foc, câte una pentru fiecare an din viața Reginei.

– Discursul regelui Charles al III-lea: La ora 20.00, noul monarh va avea primul său discurs în fața națiunii și va aduce un omagiu regretatei sale mame.

– Slujba la Catedrala Sfântul Paul: O slujbă de seară de rugăciune și reflecție va avea loc în Catedrala Sf. Paul din Londra.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite