Charles al III-lea a fost proclamat oficial Rege de către Consiliul de Succesiune. Filmul unei zile istorice

10 septembrie 2022, 18:10

Regele Charles al III-lea s-a angajat să urmeze exemplul mamei sale, Elisabeta a II-a, să respecte principiile constituționale și să-i servească cu loialitate și dragoste pe cetățeni.

Consiliul de Succesiune l-a proclamat oficial drept noul monarh britanic, în cadrul unor ceremonii care au respectat la milimetru tradițiile britanice, dar care au fost deschise multiplicării mesajelor prin intermediul televiziunii.

Din Consiliul de Succesiune fac parte sute de personalități relevante din punct de vedere politic, social şi religios din Regatul Unit și din Commonwealth.

Ceremonia de la Palatul St. James din Londra a durat mai puțin de o oră, iar grefierul Consiliului a citit textul proclamației, inclusiv titlul ales de suveran, Charles al III-lea.

În asistență s-au aflat și foști premieri ai Marii Britanii – Boris Johnson, Theresa May, David Cameron și Tony Blair.

Richard Brook, grefierul Consiliului de Succesiune: Să fie binecuvântat Majestatea Sa cu ani lungi şi fericiţi de domnie asupra noastră. Dumnezeu să îl ocrotească pe Rege!

Regele Charles al III-lea a făcut o declarație personală despre mama sa, Regina Elisabeta a II-a, apoi a depus un jurământ față de Biserica Scoției.

Regele Charles al III-lea: Pentru întreaga noastră familie, precum şi pentru acest Regat şi pentru familia extinsă de naţiuni din care facem parte, mama mea a oferit un exemplu de iubire pentru toată viaţa şi de serviciu public altruist. Domnia mamei mele a fost fără precedent ca durată, dedicare şi devotament. Chiar şi acum, când suntem în doliu, îi mulţumim pentru această viaţă de credinţă. Sunt profund conştient de această importantă moştenire şi de îndatoririle şi responsabilităţile serioase care, de acum, îmi revin. Asumându-mi aceste responsabilităţi, mă voi strădui să urmez acest exemplu care mă inspiră pentru a susţine guvernul constituţional şi să aduc pace, armonie şi prosperitate pentru oamenii care trăiesc în aceste insule, în ţările din Commonwealth şi în teritoriile din lumea întreagă„.

Regele a semnat documentul prin care a fost proclamat suveran. Proclamația a fost semnată și de Regina consoartă și de William, Prinț de Wales, ca martori. Ulterior, și membrii Consiliului au semnat documentul.

Proclamații publice au avut loc de la balconul Palatului St. James și în City of London.

Ceremoniile au inclus salve de tun și intonarea Imnului modificat pentru Rege.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite