Charles al III-lea. Încoronarea | Supertunica, Mantia Imperială şi Mănuşa Regală, piesele de rezistență ale ceremoniei

2 mai 2023, 12:23

Două veşminte semnificative, Supertunica şi Mantia Imperială, vor fi piesele de rezistenţă la ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea. Supertunica este o haină lungă brodată cu aur. A fost făcută pentru regele George al V-lea, la încoronarea din 1911.

Caroline de Guitaut, director adjunct al operelor de artă ale regelui: În spatele meu sunt unele dintre cele mai importante veşminte din colecţia regală. Acestea sunt două dintre cele mai importante piese purtate de suverani la încoronare.

Mantia imperială este mai veche. A fost făcută pentru regele George al IV-lea, în 1821.

A mai fost folosită la încoronarea regilor George al V-lea, George al VI-lea şi a reginei Elisabeta a II-a. De obicei, aceste veşminte deosebite sunt păstrate în Turnul Londrei.

O altă piesă de vestimentaţie foarte importantă la ceremonie va fi mănuşa regală. A fost creată pentru încoronarea regelui George al VI-lea, bunicul actualului rege Charles al III-lea. A fost confecţionată din piele fină, încrustată cu aur, iar la interior are satin roşu.

Deborah Moore, director companie de modă: Poartă mănuşa bunicului său. Foarte frumos. Ştiţi, avem acest rege minunat, pasionat de ecologie, care reutilizează ceva decât să achiziţioneze ceva nou. Se confecţionează greu, e multă muncă. A salvat toate acestea. Şi este vorba şi de moştenire, o privire în trecut a regelui nostru foarte modern.

Mănuşa este păstrată în muzeul companiei Dents şi a fost împrumutată de creatorii de mănuşi regali.

Croitor: A fost fascinant. Am fost foarte norocoşi pentru că ni s-a permis s-o vedem. Nu am fost lăsaţi s-o atingem.

Stabilită în 1777, compania Dents creează de atunci mănuşi şi alte obiecte din piele fină.

Ceremonia se va desfăşura în Catedrala Wesminster.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite