"CFR" SA a lansat licitaţiile deschise pentru studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice necesare modernizării liniei de cale ferată Bucureşti - Craiova

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA a lansat licitaţiile deschise, în valoare totală de 97,2 milioane de lei, pentru studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice necesare modernizării liniei de cale ferată Bucureşti - Craiova, pentru circulaţia trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/oră, respectiv cu 120 km/oră pentru trenurile de marfă, se menţionează într-un comunicat remis vineri de CFR SA.

26 Februarie 2021, 14:20 (actualizat 26 Februarie 2021, 14:27) |
CFR Călători. Circulație trenurile

Studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice se vor realiza pe 2 subsecţiuni, prima fiind Bucureşti Nord - Roşiori Nord, în lungime de 96 kilometri, iar ce de-a doua fiind Roşiori Nord - Craiova, în lungime de 110,2 kilometri.

Studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice au drept scop identificarea soluţiilor optime pentru modernizarea liniei de cale ferată, atât din punct de vedere tehnic, operaţional, economic, financiar, cât şi al impactului asupra mediului şi al schimbărilor climatice, potrivit CFR SA.

Obiectivul general al celor 2 contracte este modernizarea infrastructurii feroviare pe tronsonul Bucureşti - Craiova pentru creşterea numărului de pasageri şi a volumului de mărfuri transportate. De asemenea, obiectivele specifice sunt: creşterea vitezei de circulaţie şi, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secţiune; creşterea numărului de călători, inclusiv a numărului de turişti; creşterea volumului de mărfuri transportate la nivel intern şi internaţional; îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie şi creşterea gradului de siguranţă, gestionând în acelaşi timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene.

Valoarea estimată a contractelor este de 45.555.581,25 lei fără TVA pentru subsecţiunea 1 Bucureşti Nord - Roşiori Nord şi de 51.724.566 lei fără TVA pentru subsecţiunea 2 Roşiori Nord - Craiova.

Finanţarea este asigurată din Fondul de Coeziune, prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei - CEF Sector Transport, în procent de 85% din valoarea eligibilă, iar restul sumei va fi suportat de la Bugetul de stat, conform comunicatului.

Durata contractelor este de 23 de luni.

Anunţurile de participare la procedurile licitaţiilor deschise şi documentaţiiile de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 5 aprilie 2021.

 

 

sursa agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 6°C
IASI 3°C -1°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 14°C 7°C
CRAIOVA 5°C 7°C
BRASOV 5°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI