CFR Marfă se alătură eforturilor statului român în acordarea de ajutor populaţiei din Turcia

Tren cu ajutoare pentru Turcia / Facebook CFR Marfă
Tren cu ajutoare pentru Turcia / Facebook CFR Marfă
12 februarie 2023, 15:06

Într-o postare pe Facebook, CFR Marfă precizează că în seara zilei de 11 februarie a expediat către Republica Turcia, trenul nr 56000011, format din 21 de vagoane de tip HA care conţin produse de strictă necesitate: corturi, pături, saltele, lenjerie etc. Conform ultimei informări, trenul a plecat din Bulgaria către destinaţie în jur orei 8. Un al doilea tren CFR Marfă se află în proces de încărcare, urmând ca în seara zilei de duminică, cel târziu luni dimineaţă să fie expediat către depozitul indicat de Agenţia de Salvare din Turcia, precizează operatorul, citat de Agerpres.

„Doresc să remarc eforturile considerabile făcute de colegii noştri, care au asigurat toate condiţiile necesare ca garnitura să poată pleca înaintea programului stabilit în condiţii de siguranţă şi care au înţeles astfel să fie alături de populaţia din Turcia „, a declarat directorul general al CFR Marfă, Daniel Apostolache, la plecarea trenului CFR Marfă din gara Bucureşti Vest.

Potrivit unei hotărâri a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, România va asigura pe calea ferată, prin CFR Marfă, transportul mai multor tipuri de produse de adăpost aflate în rezerva rescEU de pe teritoriul ţării noastre ca parte a proiectului Romanian ShelterCapacity, în cadrul asistenţei internaţionale oferite Turciei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite