CFR Călători a pus în circulaţie locomotiva 'Rapid 100' cu ocazia centenarului clubului giuleştean

CFR Călători a pus, marţi, în circulaţie locomotiva "Rapid 100" cu ocazia centenarului clubului giuleştean, primul drum al acesteia fiind pe ruta Bucureşti - Constanţa.

31 Ianuarie 2023, 17:27 (actualizat 31 Ianuarie 2023, 19:02) Știrile TVR |

Locomotiva vişinie inscripţionată cu mesajul "1923 - 2023, CS Rapid - Suntem peste tot acasă" şi purtând sigla grupării giuleştene, dar şi tricolorul, a plecat din Gara de Nord de la linia 14. Cu această ocazie, CS Rapid şi FC Rapid au organizat un eveniment la care au participat foşti şi actuali sportivi ai clubului, suporteri, reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, alături de membri ai Clubului Aristocratic Rapid.

Acesta este primul eveniment dintr-o serie de acţiuni organizate anul acesta de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, CFR Călători, Clubul Sportiv Rapid şi Fotbal Club Rapid, când se împlinesc 100 de ani de la înfiinţarea clubului.

Mecanicul locomotivei "Rapid 100", Ştefan Ionescu, a dezvăluit înaintea plecării spre Constanţa că aceasta este cea mai emoţionantă cursă a sa.

"Asta este cea mai emoţionantă cursă a mea, mă bucur că pot să merg astăzi la Constanţa cu 'Rapidista' noastră. O să pun imnul Rapidului să-l ascult dus-întors, nu-l pot pune şi călătorilor pentru că nu ne permite regulamentul. O să duc Rapidul spre titlu cu 150 de kilometri pe oră, iar la întors cu 160", a spus el.

"Eu sunt mecanic de locomotivă şi fac parte şi din galeria Rapidului. Merg mereu la meciuri, în funcţie şi de cum îmi permite programul. Nu am dus încă galeria Rapidului, dar acum că avem locomotivă sper să o fac, să îi duc pe suporteri şi chiar echipa în ţară. Eu l-aş chema şi pe Adrian Mutu la o plimbare până la Constanţa sau Braşov, aş fi încântat", a adăugat mecanicul.

Preşedintele CS Rapid, Bogdan Vasiliu, a declarat că în acest an aniversar rapidiştii vor arăta tuturor ce va însemna acest club în viitor.

"Echipele noastre au mers cu trenul şi vor merge cu trenul. Dar cu siguranţă cu această locomotivă, acolo unde va merge ea, vor călători şi suporterii Rapidului. Nu ştiu dacă e blindată locomotiva, nu e Rapidul iubit peste tot, am văzut şi aseară ce s-a întâmplat la meciul de handbal... dar asta este, suntem singuri împotriva tuturor de 100 de ani, aşa că vom continua să ne ducem crucea. Însă vom arăta tuturor că suntem o familie, CS Rapid şi FC Rapid. Acest an aniversar va arăta tuturor ce va însemna Rapidul în viitor", a menţionat Vasiliu.

Daniel Niculae, preşedintele clubului de fotbal FC Rapid, speră ca locomotiva "Rapid 100" să ducă spre titlu toate echipele celor două grupări, indiferent de disciplina sportivă.

"Sperăm ca la împlinirea a 100 de ani de la înfiinţare să ne bucurăm suporterii cu reuşite pe toate planurile şi toate nivelurile. Noi ne dorim ca această locomotivă să ducă Rapidul spre titluri, pentru că suntem aici şi fotbalul şi celelalte sporturi. Sperăm ca împreună să construim un Rapid frumos, un Rapid sănătos, care să se bată doar pentru câştigarea de trofee la finalul fiecărui sezon, indiferent de disciplina sportivă", a precizat Daniel Niculae.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI