CFR: Toate magistralele de cale ferată sunt deschise şi operaţionale. Pe relația Ghioroc – Glogovăț, întârzierile sunt de 20-25 minute

Toate magistralele de cale ferată sunt deschise şi operaţionale. Circulaţia trenurilor este adaptată la condiţiile meteo nefavorabile, în special pe relația Ghioroc - Glogovăț, unde toate trenurile CFR Călători circulă dublate cu locomotive Diesel, pe ambele fire de circulație, informează CFR Călători.

10 Ianuarie 2022, 09:24 (actualizat 10 Ianuarie 2022, 12:08) Știrile TVR |
Iarna, tren

Toate magistralele de cale ferată sunt deschise şi operaţionale, circulaţia trenurilor fiind adaptată la condiţiile meteo nefavorabile, în special pe raza Regionalei CF Timișoara, unde nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică a liniei de contact, însă sunt înregistrate rafale puternice de vânt.

Urmare deciziei Operatorului Național de Transport Feroviar de Călători, pe relația Ghioroc - Glogovăț, toate trenurile CFR Călători circulă dublate cu locomotive Diesel, pe ambele fire de circulație. Facem precizarea, că în intervalul orar 5:40 - 10:18, următoarele 4 trenuri - R 2027, R 2044, IR 347 și IR 1763, au înregistrat întârzieri totale de 661 de minute, față de graficul normal de circulație.
La această oră, trenurile circulă în continuare cu locomotive Diesel, pe relația Ghioroc – Glogovăț, întârzierile față de graficul normal de circulație, reducându-se la 20-25 minute/tren, pentru operațiunile de atașare/detașare a locomotivei Diesel la fiecare garnitură.


"Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi modificări produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, şi la telefon 021/9521", precizează sursa citată.


Informaţii despre circulaţia treburilor pot fi obţinute la numerele de telefon de la gările CFR, în aplicaţia TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), unde se pot obţin informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire, pe site-ul companiei www.cfr.ro, unde sunt funcţionale şi actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările Bucureşti Nord, Aeroport Henri Coandă, Timişoara, Craiova, Braşov, Iaşi, Cluj Napoca şi Constanţa care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor, pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers Tren Trafic Intern şi la personalul din staţii.

Potrivit sursei citate, pasagerii care au bilete şi doresc să renunţe la călătorie pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 24°C
IASI 16°C 22°C
CLUJ 17°C 20°C
CONSTANTA 17°C 18°C
CRAIOVA 20°C 24°C
BRASOV 16°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI