Cetăţean sirian rezident în Olanda, depistat pe aeroportul Otopeni cu ţigarete cu cannabis

Cetăţean sirian rezident în Olanda depistat pe aeroportul Otopeni cu ţigarete cu cannabis
Cetăţean sirian rezident în Olanda depistat pe aeroportul Otopeni cu ţigarete cu cannabis
6 ianuarie 2023, 10:13

Persoana s-a prezentat pentru a intra în România pe 5 ianuarie şi, în baza analizei de risc, după efectuarea formalităţilor de frontieră, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra bărbatului şi bagajelor acestuia.

În urma controlului fizic asupra bagajului de mână, au fost descoperite 26 ţigarete artizanale ce conţineau o substanţă vegetală de culoare maronie cu un miros înţepător, ambalate în trei punguţe de plastic transparent, două folii cu pastile pentru diabetici şi opt alte pastile. Totodată a mai fost descoperită suma de 12.600 euro, precizează sursa citată.

La cercetări, persoana a afirmat că substanţa conţinută de ţigarete este canabis şi a cumpărat-o legal din Olanda. Cel în cauză a declarat că vine în România ca turist.

S-a procedat la cântărirea ţigaretelor, rezultând greutatea brută de 51,35 grame (substanţa şi ambalaj), urmând a fi trimise spre expertiză la laboratorul de specialitate.

În cauză, s-a întocmit lucrare penală pentru introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul sau exportul de droguri de risc fără drept şi deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu fără drept, care a fost declinată spre competenţa de soluţionare în favoarea DIICOT.

Totodată, persoanei i s-a refuzat intrarea pe teritoriul României, urmând ca în cursul acestei zile să fie înapoiată în Olanda.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă