Cetatea Făgăraș a intrat în renovare. Singura fortificație din țară înconjurată de apă are o istorie de peste 600 de ani

Cetatea Făgăraș, singura fortificație din țară înconjurată de apă, cu o istorie de peste 600 de ani, a intrat în renovare. Castelul a fost o reşedinţă nobiliră şi princiară importantă în Transilvania și atrage în fiecare an zeci de mii de vizitatori. Lucrările sunt programate să dureze doi ani. Chiar și așa, cine va dori să se bucure de frumusețea locului o poate face în continuare.

05 Iunie 2020, 17:30 (actualizat 06 Iunie 2020, 21:51) Știrile TVR |
Perla Făgărașului primește strălucirea de altădată
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Situată pe drumul ce leagă Brașovul de Sibiu, Cetatea Făgăraș se ridică semeață dintre blocurile din centrul orașului care astăzi îi poartă numele. Înconjurată de un lac, care altadă ținea dușmanii departe, acum tocmai acesta atrage aici numeroși vizitatori. Odată ce au pășit dincolo de poartă, oamenii intră într-o altă lume.

Lângă zidurile cetății, însă, este forfotă. Muncitorii lucrează de zor.

Două lucrări importante vor fi podurile de lemn. Unul dintre ele va fi ridicat și coborât manual, la fel ca acum câteva sute de ani.

În curtea mare a cetății va fi reconstruită o fâtână, care astăzi nu există, iar în jurul fortificațiilor vor fi amenajate locuri de promenadă.

Fostele grajduri princiare vor suferi o restaurare completă, iar acolo vor fi organizate ateliere de creație și vor fi spații de depozitare pentru bunuri de patrimoniu. În final, cetatea va avea și mai multe spații de vizitare, iar numărul vizitatorilo este așteptat să crească.

Anul trecut, 160.000 de persoane au vizitat cetatea, o cifră care este în creștere de la an la an.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 27°C
IASI 24°C 24°C
CLUJ 21°C 19°C
CONSTANTA 24°C 26°C
CRAIOVA 23°C 22°C
BRASOV 22°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI