Cetatea Făgăraș a intrat în renovare. Singura fortificație din țară înconjurată de apă are o istorie de peste 600 de ani

5 iunie 2020, 17:30

Situată pe drumul ce leagă Brașovul de Sibiu, Cetatea Făgăraș se ridică semeață dintre blocurile din centrul orașului care astăzi îi poartă numele. Înconjurată de un lac, care altadă ținea dușmanii departe, acum tocmai acesta atrage aici numeroși vizitatori. Odată ce au pășit dincolo de poartă, oamenii intră într-o altă lume.

Lângă zidurile cetății, însă, este forfotă. Muncitorii lucrează de zor.

Două lucrări importante vor fi podurile de lemn. Unul dintre ele va fi ridicat și coborât manual, la fel ca acum câteva sute de ani.

În curtea mare a cetății va fi reconstruită o fâtână, care astăzi nu există, iar în jurul fortificațiilor vor fi amenajate locuri de promenadă.

Fostele grajduri princiare vor suferi o restaurare completă, iar acolo vor fi organizate ateliere de creație și vor fi spații de depozitare pentru bunuri de patrimoniu. În final, cetatea va avea și mai multe spații de vizitare, iar numărul vizitatorilo este așteptat să crească.

Anul trecut, 160.000 de persoane au vizitat cetatea, o cifră care este în creștere de la an la an.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite