Cetățeni azeri care au fugit din calea războiului. Refugiații au fost duși în mai multe centre de adăpost

4 martie 2022, 08:11

Cei mai mulți refugiați erau însoțiți de copii. Au scapăt de război și câțiva cetățeni în vârstă. Ei au fost ajutați de voluntari să își care bagajele în care au pus strictul necesar.

După ce au fost coborâți din tren, refugiați au fost grupați în grupuri, grupuri și apoi escortați către autobuze.

Un lanț de fast food și-a transformat restaurantul din gara în sala de așteptare și de masa pentru refugiați. Acolo, voluntarii au pregătit sandvișuri și dulciuri.

Pentru că toți refugiați să ajungă la centrul de găzduire de la Romexpo, Primăria Capitalei a organizat două curse cu cate 7 autobuze.

O parte dintre refugiați au ajuns și în centrele de adăpost organizate de primăriile din Ilfov. Nici unul nu a cerut, deocamdată, vreo formă de protecție din partea statului român

Cetăţenii azeri fie erau studenți, fie lucrau în Kiev. Le-a fost greu să părăsească capitala Ucrainei după ce a fost atacată de ruși. Au ajuns, ieri, în România prin vama Ungheni. La Iași, au fost transbordați într-o altă garnitură.

Din cauza oboselii, o familie a rămas la Iaşi. Peste tot unde a oprit trenul, refugiații au primit apa și mâncare. În garnitura a fost și o echipa medicală. Refugiații vor rămâne în tara noastră cel puțin 3 zile, până când ambasada Azerbaidjanului reușește să organizeze zborurile de repatriere.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite